Crowdfunding

...giver ideer på Langeland vinger
CO2-neutral terrassevarmer på træpiller - Afsluttet
Kort om projektet
Projektbeskrivelse
Billeder
Video
Støtte
Kontakt
 • Den langelandske maskiningeniør og opfinder Kaare Knudsen, søger 105.000 kr., så han kan starte produktionen af en CO2-neutral terrassevarmer, der anvender træpiller i stedet for gas. Det vil i første omgang skabe to job på Langeland.

 • Kaare Knudsen

  CO2-neutral terrassevarmer, projektbeskrivelse:

  I større byer som Amsterdam og Berlin har man indført forbud mod at anvende terrassevarmere på gas, grundet den enorme eksplosionsfare. Faren opstår, når man i tætte restaurant-gader foran hver restaurant opstiller fire til otte gasvarmere med hver sin 11 kilos gasflaske. Der kan med lethed blive samlet 20-30 styk i alt. Ingen ved, hvad der sker, hvis der springes en bombe i sådan en gade, men man kan frygte det værste.
  Derfor er der nu begyndt at komme disse forbud. Men forbuddene er ikke nogen nyhed, idet man ligesom med benzin og diesel ikke må opbevare større mængder uden tilladelse. Alternativet til disse varmere er således el-varmere eller petroleumsovne. Svaret er simpelt – el er for dyrt, og brug af brændbare væsker er for farligt i folkemængder.

  Træpiller er billige, sikre og CO2-neutrale
  Kaare Knudsens alternativ er derfor træpiller. Træpiller er et oplagt valg af mange årsager: Det er en grøn, CO2-neutral løsning, det er ikke flygtigt, det er billigt – koster en tredjedel af gas, det er nemt at styre, det brænder kun, hvis der tilføres luft – hvorfor det ikke er farligt at sætte mange brændere på et lille areal. Endvidere er det hyggeligt og ikke mindst kan man presse træpillerne af forskellige træsorter eller f.eks. af gamle whiskyfade og derved opnå forskellige aromaer.
  Selve teknologien er gammelkendt, idet der har fandtes træpillefyr i årtier. Det nye er så at man tager sit ”pillefyr” med udenfor og pakker det flot ind.

  Forskellige modeller i rustfrit stål
  Kaare Knudsen arbejder p. t. med forskellige prototyper, hvoraf nogle henvender til restauranter, nogle til hjemmets terrasse, nogle til blikfang foran teateret osv.
  Modellerne differentieres således efter måden, de er opbygget på, med henblik på, om de skal stå ude permanent, om de skal kunne brænde flere aftener uden opfyldning – dvs. tankstørrelse, om det er B2B eller B2C modeller osv. Ligeledes arbejder han meget på design og materialevalg.
  Brænderne udføres i rustfri stål i stort set alle dele. Dette giver et eksklusivt look og er meget vejrbestandigt.

  Søger støtte til tre prototyper
  Projektet er således godt i gang, men Kaare Knudsen mangler penge til prototyper. Han søger derfor om støtte til tre prototyper til en estimeret pris af 35.000 kr., dvs. i alt 105.000 kr. til indkøb af stål, komponenter osv. til at komme i gang. Skulle det lykkedes ham at rejse disse penge, vil der omgående blive mindst en til to arbejdspladser – og på længere sigt kunne det udvikle sig til en stor industri.

  Markedspotentiale:
  Hvis man ser på, hvor mange gasdrevne terrassevarmere, der er solgt over de seneste 10 år – og tænker at bare én for hver 100 erstattes af en træpillevarmer - ja så kan man let forestille sig et enormt marked. Udover at der påtænkes salg til restauranter, så er der også en oplagt mulighed for at sælge en lille luksusudgave til private. Hvem har ikke et lille bålsted eller en gasdrevet terrassevarmer stående på terrassen – det er ikke få. De der har det, ærgrer sig imidlertid over, hvor dyrt det er at bruge dem. Derudover er der et potentiale i at sælge til større virksomheder eller begivenheder. Vi så eksemplet, da dronningen fejrede 40 år på tronen for nylig. Her havde man opstillet en allé af gasbrændere. Flot var det, men hvad med naturen og ikke mindst eksplosionsfaren, spørger Kaare Knudsen?

  Tidsplan:
  Såfremt Kaare Knudsen kommer i mål med sit Crowdfunding-projekt, vil projektet starte omgående fra den dato, pengene er disponible. Det vil slutte, når prototyperne er klar til test. Herefter skal disse selvfølgelig gennemgå en testrække, inden de er klar til at komme på markedet. Men overordnet set er tanken med projektet naturligvis, at dette giver grobund for en større fabrik med endnu større udviklingspotentiale. Derfor mener Kaare Knudsen ikke, at projektet som helhed skal have en slutdato.

  Projektets samlede økonomi:
  Der søges tilskud på 105.000 kr. til tre prototyper á 35.000 kr. Den totale økonomi i hele projektet er ikke mulig at fastsætte, idet det helt og aldeles afhænger af, hvor projektet ender.

  Funktion:
  Træpillebrænderen virker ved at man fylder træpiller i en lille tank, man åbner for ved at løfte den øverste pyntekrans. En lille sneglemotor snegler pillerne op i en lille varmebestandig brænde”kurv”, hvorunder der tilføres luft fra en blæser. Når der én gang er tændt ild – enten via en indbygget el-tænder eller en almindelig optændings-blok - vil brænderen brænde, indtil der ikke er flere træpiller, eller til man slukker den. Når den slukkes, stoppes tilførslen af nye træpiller, og blæseren blæser ilden og eventuelle gløder ud og køler efterfølgende brænderen af, således at der ikke er brandfare. Brænderen får energi til blæseren via et batteri eller via nettet. Når brænderen tilsluttes nettet, vil der ved 220 V-kontakten være en omformer, således at man ikke har mere end 12 Volt trukket ud i haven.

  Det får du:
  Alle, der bidrager til projektet vil få muligheden for at købe en terrassevarmer med følgende rabat:

  Gælder kun ved køb af 1 stk!

  1. 1.000 kr. = 25 % rabat på vejledende udsalgspris. Ved en udsalgspris på eksempelvis 6.250 kr. er der sparet 1.562,50 kr. og med en investering på 1.000 kr. giver det et ”overskud” på 562,50 kr.
  2. 3.000 kr. = 60 % rabat på vejledende udsalgspris. Ved en udsalgspris på eksempelvis 6.250 kr. er der sparet 3.750,00 kr. og med en investering på 3.000 kr. giver det et ”overskud” på 750 kr.
  3. 5.000 kr. eller mere = 95 % rabat på vejledende udsalgspris. Ved en udsalgspris på eksempelvis 6.250 kr. er der sparet 5.937,50 kr. og med en investering på 5.000 kr. giver det et overskud på 937,50 kr.

  Såfremt man ønsker pengene retur, vil alle beløb blive tilbagebetalt med +5 %, dvs. at 100 kr. tilbagebetales med 105 kr.

  Bemærk:

  Såfremt projektet ikke bliver en succes, og det ikke er muligt for projektholder at tilbagebetale det indskudte beløb eller dele heraf, må pengene anses som værende tabt.

  Du kan give penge via PayPal eller ved at indsætte penge på konto 0860 - 3531102087, Svendborg Sparekasse. Det kan ske via netbank eller ved at besøge sparekassen i Rudkøbing. Husk at opgive dit navn og dit kontonummer, så pengene kan blive betalt tilbage, hvis projektet ikke lykkedes. Penge, som ikke kan tilbagebetales pga. manglende oplysninger, tilfalder Projekt Crowdfunding.dk.

  Links til fynske netbanker og andre netbanker (ikke alle er med):

  Svendborg Sparekasse, Jyske Bank, Rise Spare- og Lånekasse, Nordea, Danske Bank, Sparekassen Faaborg, Andelskassen Fyn, Vestfyns Bank, Totalbanken, Nordfyns Bank, Flemløse Sparekasse, Middelfart Sparekasse, Handelsbanken, Sydbank, Arbejdernes Landsbank, Lån & Spar Bank, Nykredit Bank, Alm. Brand Bank, Merkur Andelskasse

 • Kaare Knudsen og opfindelse1 Kaare Knudsen Kaare og opfindelse Brænder Showcase 1 A4.jpg 10-001-0000 NEW.jpg
 • Økonomisk mål:

  105,000.00 DKK.

  Opnået økonomi:

  0.00 DKK.

  Projekt startet:

  23-07-2012

  Projekt afsluttes:

  31-10-2012

  Støt med:

  For at kunne støtte et projekt, skal du være oprettet som bruger og logget ind.

  0

  Økonomisk mål opnået

  100

  Projektforløb

 • Dit navn

  Din e-mail adresse

  Besked

Kategorier   ·   Kontakt   ·   Vilkår og betingelser   ·   FAQ   ·   Hvem står bag?   ·   Presse
Acceptmærke